Nova vest
Atletika

Subota, 08.07.2017.

12:57

Španovićeva: Prvo pregledi, pa zlato

Ivana Španović je na prvom zvaničnom nastupu posle osvajanja zlata na dvoranskom prvenstvu Evrope u Beogradskoj areni ponovo osvojila zlato.

Izvor: SM

Autor: SM

Španovićeva: Prvo pregledi, pa zlato
Getty Images

Ona je pobedila u skoku u dalja na mitingu Dijamantske lige u Lozani skokom od 6,79 metara, iako je prethodna dva mitinga propustila zbog povrede.

Međutim, u Švajcarskoj nije bilo sve idealno, jer je u prvoj seriji prilikom odraza osetila blagi bol u stopalu zbog neodgovarajuće daske. Zato je u ovom trenutku neizvesno da li će u nedelju, 9. jula skakati na mitingu u Londonu.

"U Londonu Ivanu će pregledati doktor Jovan Đurović kako bismo odlučili da li da se takmiči ili ne", rekao je trener Goran Obradović.

Ivana je u prvoj seriji prestupila, zatim je u drugoj skočila 6,63 metra, pa je u trećoj ponovo napravila prestup. Skok iz četvrte serije bio je pobednički.

"Ovaj miting je bio veoma važan za mene jer je prvi u sezoni. Želela sam da se vratim kao prva ili druga.Bilo mi je važno da skočim što dalje jer je konkurencija bila veoma jaka. Još nisam na nivou fizičke spreme koje bi želela da budem, ali osećam se dobro.
Svetsko prvenstvo je za pet nedelja i fokusirana sam samo na treninge. Znam da svi očekuju zlato.To je medalja koja mi jako nedostaje",
rekla je Španovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve