Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 19.06.2017.

22:02

"U Pazaru više učesnika nego na prvenstvu u Areni"

Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković rekao je u Novom Pazaru da će Balkansko prvenstvo u tom gradu biti najbrojnije do sada.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Starsport

Branković je dodao da će takmičenje imati više učesnika od ovogodišnjeg Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu.

"Stadion je ozbiljno gradilište, ali izvođači radova tvrde da će sve biti gotovo u roku, što je izuzetno važno. Imaćemo 16 država i 637 učesnika, to je impozantna brojka. U Pazaru će biti više atletičara nego na nedavnom šampionatu Evrope u Beogradu", naveo je Branković.

Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se 15. i 16. jula, a Branković je tokom obilaska radova izrazio očekivanje da će to takmičenje biti uspešno organizovano.

"Sigurno je ovo jedan od najkompleksnijih sportskih događaja u ovom delu Srbije. Verujem da će ovaj lepi stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Građani će imati priliku da vide mnoge asove, koje su do sada gledali samo na televiziji, kao i naše najbolje takmičare. Biće to atletski spektakl", ocenio je Branković.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac naveo je da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom i da će sve biti gotovo pre početka šampionata Balkana.

"Ovo je veliki izazov za naš grad, imaćemo preko 600 gostiju tokom najveće spotske manifestacije u regionu. Sigurno je da ćemo ih spremno dočekati. Popunjeni su svi naši hotelski kapaciteti, pa će neki sportisti biti smešteni na Kopaoniku. Obezbedićemo im prevoz za treninge i takmičenja. Tu su još neki detalji, koje sada rešavamo", rekao je Biševac.

On je pojasnio da je najvažnije završiti pomoćni teren, koji se nalazi u kompleksu stadiona.

"Tu su i dve atletske staze dužine 95 metara, gde će se atletičari zagrevati. U tom delu kompleksa predviđen je i fudbalski teren sa veštačkom travom, dimenzija 90 sa 45 metara", dodao je Biševac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve