Nova vest
Atletika

Subota, 22.04.2017.

08:45

Beogradski maraton – 30. jubilarni put

U Beogradu se održava 30. jubilarni maraton.

Izvor:

Autor:

Beogradski maraton – 30. jubilarni put
TANJUG / BEOINFO / bb

Legende svetske atletike Rosa Mota, Galina Čistjakova, Bob Bimon, Lase Viren, Majk Pauel, Kevin Jang i Havijer Sotomajer su, najavljujući maraton, poručili da je glavni grad Srbije atletski centar sveta.

"Imamo preko 250 akreditovanih novinara, više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja sveta, a ove godine prvi put i grupu takmičara iz Kine", istakao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić na konferencije za medije u Skupštini grada i najavio održavanje prvog polumaratona u Beogradu 22. oktobra.

Legendarni Bob Bimon, koji je bio prvi promoter maratona 1990. godine istakao je da se oseća blagosloveno što je ponovo u Beogradu.

"Sjajna je stvar za sport što je ovoliko legendi na jednom mestu. U odnosu na pre 27 godina, grad je veoma porastao, ali su ljudi ostali isti, srdačni i topli", rekao je Bimon.

Konferenciji za medije prisustvovali su i asovi "kraljice sportova" kao što su Nenad Stekić, Ivana Sspanović, Olivera Jevtić, Darko Zzivanović, Kenijci Gabrijel Sselin Selim, Stiven Katam....

Jubilarni 30. Beogradski maraton pocinje u 10 časova startom ispred crkve Svetog Marka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve