Nova vest
Atletika

Nedelja, 19.03.2017.

14:59

Otvoren atletski stadion u Novom Pazaru

Atletika je dobila stadion na kojem će stasavati šampioni. U Novom Pazaru je, naime, svečano otvoren atletski stadion, čija izgradnja je počela pre tri godine.

Izvor: S. R.

Autor: S. R.

Otvoren atletski stadion u Novom Pazaru
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ dr

Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo je 60 posto investicija, dok je 40 posto obezbedio grad Novi Pazar, dok je izradu projekta platio Atletski savez Srbije.

Pored 7.000, otvaranju su prisustvovali i premijer Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, kao i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Bišević, Ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić, direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, neki od naših najboljih atletičara među kojima su Asmir Kolašinac i Amela Terzić i mnogi drugi.

Stadion ima osam staza za trčanje. Ostalo je da se izvede još treća, i poslednja faza, koja predviđa prostor za zagrevanje, koji bi bio pokriven, kako bi pružio mogućnost za treniranje i po lošim vremenskim prilikama.

“Mnogo je dece ovde, želim vam da budete šampioni i da iskoristite ovaj objekat na najbolji mogući način i učinite nas ponosnim”, rekao je premijer Vučić.

On je najavio da će u stadion do kraja marta biti uloženo još 80 miliona za teretane, bacački prostor, prostor za vežbanje u zimskim uslovima.

Asmir Kolašinac, evropski dvoranski šampion u bacanju kugle (2013), istakao je da je veoma srećan i ponosan.

“Našim rezltatima odavno smo u Evropi. Jedina stvar u kojoj smo kasnili bila je infrastruktura. U proteklih pet godina izgrađeno je 10 atletskih stadiona i jedna dvorana, među kojima i ovaj dragulj sa ”Hadžeta”, rekao je Kolašinac

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve