Nova vest
Atletika

Nedelja, 05.03.2017.

19:44

Ivana: Želim da završim karijeru sa 7,37

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da do kraja karijere želi da ostvari skok pd 7,37 metara, što je aktuelni evropski dvoranski rekord.

Izvor: mn

Autor: mn

Ivana: Želim da završim karijeru sa 7,37
Starsport

Španovićeva je osvojila zlato u skoku udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, skokom od 7,24 metara, postavivši novi lični i nacionalni rekord.

To je ujedno najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini u dvorani, te treći skok svih vremena, slabiji svega 13 centimetara od svetskog rekorda iz 1988.

Od izveštača B92.net iz Beogradske arene, Sare Milićević.

„Ako bih rekla da se za ovo nisam spremala, onda bih vas slagala, ako bih rekla da nisam ovako zamišljala svoj rekord, opet bih slagala. Sve što sam mogla da proizvedem, proizvela sam uz pomoć publike. To ne govorim samo da bih rekla već i zato što to stvarno jeste tako. Ne mogu da zamislim ni bolje mesto ni vreme za ovakav rezultat. Izuzetno sam ponosna i srećna. Hoću svima da se zahvalim što su došli, što su nas bodrili. Drago mi je da su došli na jedno veliko atletsko takmičenje i što su videli kako to izgleda, nadam se da su zadovoljni. Hvala od srca za svaki osmeh i aplauz i što su bili deo istorije koju sam stvorila“, rekla je Španovićeva.

Ona je istakla da će ovakve rezultate praviti i u budućnosti.

„U mislima sam imala 7,27 metara. Ovo je nešto čemu sam najviše posvećena, a ono čime želim da završim svoju karijeru je evropski dvoranski rekord – 7,37. Znala sam da sam spremna za ovo, ali pripremati se nešto i realizovati su potpuno dve različite stvari. Rezultat nije nešto što me plaši i mislim da ću skok od oko 7,20 metara ponoviti još mnogo puta.“

Ovaj rezultat u dvorani nije ostvaren već skoro 30 godina u evropskim okvirima.

„Da se takmičim samo sa konkurencijom skakala bih isto koliko i oni. Pošto želim malo da se izdvojim i da sve ono što mogu, izađe kroz neki veliki rezultat i jedva čekam naredna takmičenja.“

Pre prvog skokva srpska atletičarka tražila je tišinu u Areni, a objasnila je i zbog čega.

„To je bio dogovor sa trenerom Goranom, da uradim jedan zalet kakav radim na treningu, da se koncentrišem u potpunoj tišini, da osetim podlogu, da čujem svoj ritam, a posle toga je sve bilo lako. Sada sledi mala pauza i pripreme za sezonu na otvorenom“, rekla je zlatna Ivana Španović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve