Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 02.01.2017.

12:52

Ćuprija dobija atletsku dvoranu – treću u Srbiji

Grad atletike, Ćuprija ove godine će dobiti atletsku dvoranu – treću u Srbiji.

Izvor:

Autor:

Ćuprija dobija atletsku dvoranu – treću u Srbiji

Ćuprija je nadimak dobila zbog brojnih atletskih asova - Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić, trenera Aleksandra Petrovića koji su tu stasali i svetom pronosli slavu grada i zemlje

Reč je o atletskom komplesu, stadionu sa atletskom dvoranom u kojoj će moći da se održavaju i evropska prvenstva, izjavio je novinarima, predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenivši da je reč "o velikom projektu za Ćupriju i Srbiju".

"Mi smo u prethodnom periodu uspeli da gradski stadion prebacimo na loklanu samouporavu i time smo stvorili uslov da možemo nešto da radimo", rekao je Erić na konferenciji za medije.

"Radimo idejno rešenje za atletsku dvoranu, a gotov projekat imamo za glavni i pomoćni stadion, koji će zajedno činiti atletski kompleks i zvaće se 'Aleksandar Petrović'", objasnio je Erić.

Posle atletskog Evropskog prvenatva u Beogradskoj areni, koje će biti održano u martu, staza koje će tamo biti montirana biće postavljena u Ćupriji, dodao je Erić.

"Sa izgradnjom ćemo krenuti ove godine", istakao je Erić.

I predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jerosimović je nedavno u izjavi za medije naveo da će nova dvorana u Chupriji, "biti treća u Srbiji, dok Novi
Sad ima poludvoranu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

17 h

U fokusu

Vidi sve