Nova vest
Atletika

Sreda, 07.12.2016.

23:51

Bibić:Cilj na krosu je top 10, pa tek onda medalja

Srpski atletičar Elzan Bibić rekao je da to što ove godine ima najbolji juniorski rezultat u Evropi na 5.000 metara (13:51,40 minuta) dodatno motiviše.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Bibić:Cilj na krosu je top 10, pa tek onda medalja
Photo by Joosep Martinson/Getty Images for European Athletics

Bibić je izuzetno motivisan uoči nastupa na Evropskom kros prvenstvu u italijanskom gradu Kia.

"To je za mene veliko takmičenje, a mislim da sam na pripremama u Ulcinju uradio sve što je bilo do mene. Konkurencija je jaka, biće teško, ali potrudiću se da pružim maksimum. Nadam se da sam spreman za 'top' 10, možda i za neku od medalja", rekao je Bibić na konferenciji za novinare u Atletskom klubu Novi Pazar.

Bibić će 11. decembra od 10.40 nastupiti u trci juniora na 6.150 metara na Evropskom kros prvenstvu, zajedno sa još 95 atletičara.

"Bibić je postao prepoznatljiv u evropskoj atletici. Krosevi donose veliki naboj, a on je spreman za visok plasman, možda i za medalju. Očekujem da će izboriti mesto u reprezentaciji Evrope za kros tromeč u Edinburgu, početkom naredne godine", naveo je Rifat Zilkić, trener ovog sedamnaestogodišnjeg Novopazarca.

On je ocenio da na ovakvim takmičenjima, u konkurenciji velikog broja kvalitetnih i odlično pripremljenih atletičara, odlučuje psihološki momenat.

"Imam iskustva iz prethodnog perioda, posebno sa Amelom Terzić, koja je osvojila pet medalja i bila juniorska šamionka Evrope u krosu. Na stazi postoje faze kad se odmaraš, ali u krosu toga nema. Stalno nailaziš na prepreke", pojasnio je Zilkić.

"Prošle godine u Jeru, oko 20 mlađih seniorki ušlo je u finiš. Amela je u jednom momentu bila prva, a na kraju je uzela bronzu. Podsetiću da je Britanka Lori Mjuir, najbolja na 1.500 metara ove godine u svetu, bila četvrta", dodao je on.

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković izrazio je očekivanje da će Bibić trčati bolje nego pre 12 meseci u francuskom Jeru, kada je zauzeo 28. mesto.

"Jedini je predstavnik Srbije na ovom takmičenju, a prošle godine bio je najbolji u svojoj generaciji (1999). Nadam se plasmanu među deset najboljih i potvrdi kvalitetnog rada tokom cele sezone", naveo je Zuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

15 h

U fokusu

Vidi sve