Nova vest
Atletika

Četvrtak, 03.11.2016.

17:35

Da li je Olivera Jevtić "ispalila" Srbiju?

Trener Atletskog kluba Novi Pazar Rifat Zilkić kritikovao je jednu od naših najboljih atletičarki Oliveru Jevtić.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Da li je Olivera Jevtić
Foto: StarSport

On je rekao da će Prvenstvo Balkana u krosu, 5. novembra u Ćupriji, biti poslednje veliko takmičenje ove sezone za Amelu Terzić i dobra provera za Elzana Bibića uoči Evropskog prvenstva u krosu.

Zilkić je dodao da se u Ćupriji neće takmičiti Olivera Jevtić koja je nastup otkazala zbog komercijalne trke u Dubaiju, što je sve šokiralo i zbog čega treba razmisliti o njenom mestu u reprezentaciji

"Kros Balkana stiže posle napornih kroseva RTS. Bibić nije u naročitoj formi, a najveći rivali biće mu juniori iz Turske. Ubrzo ga očekuje evropski šampionat, koji će Terzićeva preskočiti. Nismo, istina, planirali da ona nastupi ni u Ćupriji, 8.000 metara je predugo, ali boriće se za medalje u konkurenciji seniorki", rekao je Zilkić.

Prema njegovim rečima, Terzićeva je pristala da trči na Kros prventsvu Balkana na insistiranje Olivere Jevtić, koja je kasnije otkazala nastup zbog učešća na trci u Dubaiju.

"Olivera je želela da u Ćupriji imamo jak tim, da se ona, Amela, Teodora Simović i Biljana Cvijanović bore za ekipno zlato. Amela se priprema za Evropsko prvenstvo u dvorani sledeće godine u Beogradu, ali pristali smo da trči kros, da bi Olivera posle toga otkazala i prijavila se za komercijalnu trku. Šokirala nas je takva neodgovornost i mislim da treba razmisliti o daljem statusu Olivere Jevtić u reprezentaciji", naveo je Zilkić.

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je da u Ćupriji najviše očekuje od Elzana Bibića.

"On je jedan od naš najboljih srednjeprugaša, ambicije su mu uvek visoke, a ovo prvenstvo je uspitna stanica za ono što ga 11. decembra očekuje u italinanskom gradu Kia. Osim njega, juniore će predstavljati Haris Ajdarević, Nikola Vasić i Ivan Šmigović, koji možda mogu do ekipnog odličja", ocenio je Zuković.

U ženskom juniorskom timu Srbije nastupiće Nađa Cerovac, Jasmina Pruginić, Milica Golubović i Tamara Mićević.

"Pojedinačno, ništa ne možemo obećati, ali možda kao tim možemo do pobedničkog postolja. Najbitnije je da devojke nastave pravilno da se razvijaju, pre svih to se odnosi na Tamaru Mićević. Verujem da će je ovo takmičenje podići i doneti nove motive", kazao je Zuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve