Nova vest
Atletika

Subota, 27.08.2016.

20:50

DL: Briljantna Ivana potvrdila dominaciju!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nastavila je dominaciju u Dijamantskoj ligi pobedom na mitingu u Parizu u skoku udalj, svojom petom u sezoni.

Izvor: SM

Autor: SM

DL: Briljantna Ivana potvrdila dominaciju!
Getty Images

Ivani je za trijumf bio potreban samo jedan skok, onaj iz druge serije od 6,90.

Druga je bila Britanka Lorejn Ugen (6,80), a treća Estonka Ksenija Balta (6,75), dok je olimpijska šampionka Tijana Bartoleti skokom od 6,28 zauzela pretposlednje mesto.

Osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju je tako nastavila fantastičan niz i učvrstila se na prvom mestu sa pet pobeda i ukupno 56 poena, drugoplasirana Britni Riz ima 16.

Time je osvojila Dijamantsku trku u svojoj disciplini, konačnim trijumfom koji joj donosi nagradu od 40.000 dolara.

Poslednji miting u Dijamantskoj ligi na programu je 01. septembra u Cirihu.

Ivana Španović je u prvoj seriji prestupila. U drugoj seriji sjajnim skokom od 6.90 Ivana je preuzela prvo mesto, a iza nje su Britanka Lorejn Ugen(6.80) i Estonka Ksenija Balta (6.59).

Španovićeva je posle dve serije odustala od preostalih, odlučivši da sa strane posmatra poslednje skokove rivalki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Trijumf Kenijaca na 57. Belom krosu

Kenijski atletičeri Albert Kipkorir Tonui u muškoj i Filis Čeboriot Kipkerio u ženskoj konkurenciji seniorski su pobednici 57. Belog krosa koji je održan u Parku prijateljstva na Ušću.

B92.Sport

17:48

2 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d