Nova vest
Atletika

Sreda, 10.02.2016.

17:56

1. mart – istorijski dan za srpsku atletiku

Izgradnja Atletske dvorane u Beogradu, na Banjici, završena je i zvanično će biti otvorena 1. marta velikim međunarodnim takmičenjem.

Izvor: JT

Autor: JT

1. mart – istorijski dan za srpsku atletiku
Getty Images

Taj dan biće istorijski za srpsku atletiku, pošto će biti ostvaren višedecenijski san mnogih generacija, a za tada je zakazan “Serbian open indoor meeting”.

Iz Atletskog saveza istiće da je izgranja dvorane završena velikim angažovanjem te organizacije, uz podršku i pomoć Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića, Ministarstva odbrane, Ministarstva omladine i sporta, kao i Svetske atletske federacije i Evropske atletske federacije.

Ta dvorana će biti na raspolaganju svim srpskim atletičarima, članovima atletskih klubova.

Naš proslavljeni atletičar i direktor mitinga Dragutin Topić smatra da je konačno dosanjan san mnogih prethodnih generacija koje nisu imale optimalne uslove za trening. Prema Topićevim rečima, prethodne generacije bi postizale neuporedivo bolje rezultate da su imale kontinuitet u trenažnom i takmičarskom procesu.

Ovogodišnje premijerno izdanje mitinga je od istorijskog značaja za srpsku atletiku, ne samo zbog takmičenja koje će nadamo se postati tradicionalno, već i zbog činjenice da je atletika u Srbiji konačno dobila svoj dom”, kaže Topić.

Atletičari iz zemlje i inostranstva će se na mitingu nadmetati u 11 disciplina, a najbolji će dobiti prestižne nagrade. Žene će se takmičiti u skoku u dalj, na 60 metara, 60 metara prepone, 400 i 3.000 metara. Muškarce očekuje takmičenje u bacanju kugle, skoku s motkom, 60 metara, 60 metara prepone, 400 i 3.000 metara.

Konačan spisak atletičara koji će nastupiti na mitingu će biti obavljen dan pre otvaranja dvorane, ali se već zna da će se na njemu takmičiti Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Amela Terzić…

Otvaranjem ove hale Atletski savez Srbije će postaviti nove standarde u regionu, a atletski kompleks na Banjici će postati baza za razvoj vrhunskih sportista ne samo iz Srbije, već i sa celog Balkanskog poluostrva i velikog dela jugoistočne Evrope. Samim tim će na takmičenju i biti zastupljeni mahom sportisti iz ove regije, jer želimo da ih upoznamo sa svim onim što ovaj velelepni centar pruža“, istakao je Topić.

U sklopu mitinga će biti organizovane trke mlađih juniora i juniorki na 800 metara, koje će predstavljati svojevrsnu nagradu i podstrek mladim sportistima. Ideja je da mladi sportisti budu zastupljeni i na svakom sledećem izdanju mitinga. U zavisnosti od želje saveznog selektora za njih biti organizovane različite discipline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve