Nova vest
Atletika

Četvrtak, 26.11.2015.

19:42

Kou napustio Najki zbog sukoba interesa

Prvi čovek Međunarodne atletske federacije Sebastijan Kou objavio je da napušta ulogu ambasadora Najkija zbog izveštaja o sukobu interesa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Pre nekoliko dana pojavile su se informacije da je Kou lobirao da Judžin dobije organizaciju Svetskog prvenstva 2021. godine. Taj američki grad je dobio organizaciju pošto uopšte nije bilo predstavljanja kandidatura, iako je za domaćinstvo bio zainteresovan i švedski Geteborg.

U vreme kada je biran domaćin planetarnog šampionata, Kou je bio potpredsednik vladajućeg tela svetske atletike i ambasador Najkija, koji je blisko povezan sa Judžinom.

Kou je pri objavljivanju odluke da napušta mesto ambasadora poznatog sportskog brenda istakao da su percepcija i stvarnost postale unakažene.

Ne verujem da je to bio sukob interesa. Uvek sam isticao da imam povezanost sa Najkijem, ali sam shvatio da treba da se fokusiram na izazove koji su predamnom zajedno sa mojim kolegama i sve to je postalo distrakcija. Ali, jasno je da su percepcija i stvarnost postale unakažene. Napuštam mesto koje sam držao 38 godina, jednostavno, buka je postala nepodnošljiva i velika je distrakcija u poslu koji obavljam 18 sati dnevno”, naglasio je Kou.

Kou je takođe objavio da će napustiti funkciju predsedavajućeg Britanske olimpijske asocijacije po završetku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve