Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 05.10.2015.

19:46

Pistorijus ostaje u zatvoru

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus ostaće u zatvoru, sve dok odluku ne donese Odbor za uslovno puštanje na slobodu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: Getty images

Njegov advokat Brajan Veber obavešten je da je Odbor ukinuo raniju odluku da Pistorijus bude pušten na uslovnu slobodu i izdržavanje kazne u kućnom pritvoru.

Pistorijus je prošlog septembra osuđen za ubistvo iz nehata Rive Stenkamp, njegove devojke, i dobio je zatvorsku kaznu od pet godina.

On je 14. februara 2013. godine ubio Rivu Stenkamp, vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, mislio da je provalnik.

Tužilaštvo se žalilo na presudu za ubistvo iz nehata, pošto smatra da je paraolimpijac namerno ubio svoju devojku.

Pistorijus je krajem avgusta trebalo da bude pušten, pošto je u tom trenutku odslužio 10 meseci od petogodišnje zatvorske kazne, ali je Ministarstvo pravde Južne Afrike 19. avgusta blokiralo tu odluku, jer nije doneta u skladu sa zakonom.

Pre razmatranja o puštanju na uslovnu slobodu, Pistorijus je morao da odsluži jednu šestinu, odnosno deset meseci zatvorske kazne, ali je njegov slučaj i puštanje bilo razmotreno u junu, što je samo osam meseci od ukupne kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve