Nova vest
Atletika

Subota, 03.10.2015.

23:59

Kruševac dobio atletsku stazu

Ministri omladine i sporta i odbrane Vanja Udovičić i Bratislav Gašić, u prisustvu Ivane Španović, svečano su otvorili atletsku stazu u Kruševcu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Na svečanosti, gradonačelnik tog grada Dragi Nestorović rekao je da je atletika kraljica sportova i svim takmičarima poželeo uspeh. Nestorović je na svečanosti Ivani Španović uručio Zlatnik carice Milice.

Španovićeva je nakon otvaranja staze najavila preskakanje sedam metara, baš na toj stazi.

"Ovo je rezultat svih rezultata koje mi sportisti postižemo, ali i ljudi koji vode sport u našoj zemlji. To je veliki uspeh, a nadam se i novom, baš ovde", rekla je ona Tanjugu.

Govoreći o svojim ambicijama, atletičarka navodi da je najvažniji cilj dobar plasman na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Za to se spremam punom parom i sigurna sam da ću ostvariti nivo koji sam zacrtala", rekla je naša najbolja atletičarka.

Ministar odbrane Gašić u izjavi Tanjugu podsetio je da je na ovom mestu pre dve godine bila livada.

"Taj period uz pomoć prijatelja grada Kruševca, Elektrodistribucije, ovdašnjih javnih komunalnih preduzeća, Fudbalskog kluba Napredak, dela Fudbalskog saveza Srbije i Atletskog saveza, naprevljen je savremeni stadion, a sportski centar je uložio puno sopstvenih sredstava", rekao je Gašić.

To će, prema njegovoj oceni, pre svega doprineti boljim uslovima rada FK Napredak, gde je i izgradjena staza, koji tri decenije nije imao pomoćne terene za treninge.

Prema njegovim rečima, u ovom delu Srbije nije postojao atletski stadion, do sada samo su ga imali Beograd, Novo Sad i Niš. Gašić je istakao da Kruševac postaje regionalni sportski centar, jer ima otvorene i zatvorene bazene, balon hale, hale sportova, teniske terene, a sada i ovaj veoma važan infrastrukturni objekat.

"Ostalo je da se izgrade hotelski kapaciteti i Kruševac bi mogao da bude domaćin brojnih reprezentacija različitih sportova", rekao je on.

Ministar je precizirao da je posredstvom Ministarstva omladine i sporta Vlada Srbije opredelia 23 miliona dinara za izgradnju staze. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je istakao da Kruševac sada može da se pohvali objektom koji ispunjava potrebe svih sportista.

"Cilj nam je da širimo sportsku infrastrukturu u Srbiji i da svaka opština ili grad ima ovakav objekat", rekao je Udovičić.

On je istakao da je veoma važno da sport bude dostupan besplatno, svim gradjanima i dodao da se za mesec dana očekuje usvajanje novog zakona o sportu.

Svečanosti je prisustvovao i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve