Nova vest
Atletika

Četvrtak, 03.09.2015.

19:20

Novi rekord i pobeda Španovićeve!

Srpska atletičarka Ivana Španović trijumfovala je na mitingu Dijamantske lige u Cirihu uz novi nacionalni rekord u skou u dalj.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Španovićeva je u poslednjoj seriji skočila 7,02 metara i revanširala se Amerikanki Tijani Bartoleti, koja je postala svetska šampionka prošle sedmice u Pekingu.

Španovićeva je imala dva najbolja skoka u Cirihu do poslednje serije, sa 6,93m i 6,90, da bi Bartoleta nakond dve propuštene serije skočila 6,97 u poslednjoj seriji.

Ipak, Španovićeva je skakala poslednja, i najboljim skokom karijere ostvarila drugu uzastopnu pobedu u Dijamantskoj ligi.

On je skočila centimetar više nego u Pekingu, gde je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

Prethodnu pobedu u Dijamantskoj ligi je ostvarila na mitingu u Monaku sa skokom od 6,87 metara.

Španovićeva je tako stigla do druge pozicije u generalnom poretku elitnog takmičenja sa 12 poena, sa osam manje od liderke Bartolete.

Treće mesto osvojila je Britanka Šara Proktor, srebrna iz Pekinga, sa devet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Trijumf Kenijaca na 57. Belom krosu

Kenijski atletičeri Albert Kipkorir Tonui u muškoj i Filis Čeboriot Kipkerio u ženskoj konkurenciji seniorski su pobednici 57. Belog krosa koji je održan u Parku prijateljstva na Ušću.

B92.Sport

17:48

2 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d