Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 31.08.2015.

14:30

Španovićeva: Više poštujem bronzu od zlata bez 7m

Ivana Španović vratila se sa Svetskog prvenstva u Pekingu gde je osvojila bronzanu medalju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: Getty images

Španovićeva je po dolasku u Beograd izjavila da više poštuje osvojenubronzu nego da je stigla do zlata bez skoka od sedam metara.

"Znala sam da mi je ta granica od sedam metara prestavljala više psihičku nego fizičku barijeru. Verovala sam da mogu konačno preko te daljine. Nisam se bojala ni pritiska, znala sam da nacija očekuje zlato i prihvatila sam to", rekla je Španovićeva za Novosti.

Ona je prvi put u karijeri preskočila granicu od sedam metara, ali veruje da može do još boljih rezultata.

"Otišla sam na planetarni šampionat sa desetim rezultatom sezone, ali uverena da mogu daleko više. Pokušala sam, dala sam sve od sebe. Kad su mi se slegli utisci, došlo mi je do glave da sam osvojila petu medalju zaredom na velikim takmičenjima i to je veliki uspeh. Naročito zato što je sve to u sklopu priprema za Rio, gde se nadam još boljem rezultatu", rekla je naša atletičarka.

Španovićeva već krajem nedelje nastavlja da se takmiči, učestvovaće na mitingu Dijamantske lige u Cirihu u četvrtak uveče.

"Pokušaću barem opet da budem na nivou preko sedam metara", istakla je Španovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve