Nova vest
Atletika

Petak, 28.08.2015.

19:44

Kako se snimatelj iskupio Boltu za 'klizeći'?

Kineski snimatelj poklonio je Useinu Boltu crvenu narukvicu prijateljstva kao amajliju, u znak izvinjenja što je najbržeg čoveka današnjice nenamerno srušio

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Bizaran incident, koji je izazvao veliku medijsku pažnju, dogodio se u četvrtak prilikom proslave titule svetskog prvaka na 200 metara, kada je Song Tao, snimatelj kineskog kanala ČTV, vozeći se na 'segveju' prišao Boltu s leđa u želji da ga snimi izbliza.

U tom trenutku je udario u ogradu, skrenuo i udario pravo u olimpijskog i svetskog šampiona i oborio ga. Srećom, Bolt, koji je izbegao ozbiljniju povredu, spretno se podigao i pošto je pitao snimatelja da li je sve u redu nastavio da slavi titulu sa navijačima.

"Najvažnije je da je on u redu. Ja sam u redu i spreman sam da se vratim na posao", rekao je Song Tao za Gardijan preko prevodioca, pre nego što se vratio na svoje mesto na stadionu "Ptičje gnezdo".

Slavni sprinter sa Jamajke je posle titule na 100 metara u četvrtak osvojo zlato i na 200 metara u vremenu 19,55 sekundi, što je vodeći rezultat ove godine u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve