Nova vest
Atletika

Četvrtak, 27.08.2015.

16:32

Odluka o Pistorijusovom puštanju 18. septembra

Južnoafrički odbor za uslovno puštanje na slobodu sastaće se 18. septembra kako bi razmotrio eventualno ranije oslobađanje paraolimpijca Oskara Pistorijusa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Pistorijus je osuđen na pet godina zbog ubistva devojke Rive Stenkemp u februaru 2013. godine.

Južnoafrički atletičar je posle deset meseci provedenih u zatvoru prošlog petka trebalo da bude pušten na uslovnu slobodu, ali je ministar pravosuđa Južne Afrike blokirao njegovo puštenje, tražeći da se o tome izjasni nadležni Odbor.

Pistorijus je u septembru prošle godine proglašen krivim za ubistvo iz nehata Rive Stenkemp u svojoj kući februara 2013, za šta je osuđen na pet godina zatvora.

Tužilaštvo se žalilo na tu odluku sudije, tražeći da se presuda preinači u ubistvo sa predumišljajem, o čemu će se sud izjasniti u novembru.

U slučaju da sud odobri zahtev tužilaštva, Pistorijus bi dobio minimum 15 godina zatvorske kazne.

Puštanje Pistorijusa na slobodu posle samo devet meseci ne bi bilo neočekivano, s obzirom na to da južnoafrički zakon predviđa služenje šestine kazne.

Pistorijus je ubio Rivu Stenkemp na Dan zaljubljenih pre dve godine, kada je iz pištolja pucao kroz zatvorena vrata kupatila, tvrdeći kasnije da je od nje mislio da je provalnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

23 h

U fokusu

Vidi sve