Nova vest
Atletika

Sreda, 24.06.2015.

09:42

Novi Jusein Bolt stiže sa 'Ostrva zmija'?

Žarnel Hjuz, nova velika nada svetskog i britanskog sprinta, kaže da mu je cilj da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Devetnaestogodišnji momak, rodom iz britanske kolonije Angile, odlučio je da trči pod zastavom Velike Britanije, čiji pasoš poseduje od rođenja.

"Jusein Bolt mi je ogromna motivacija. Konstantno mi govori šta trebam da radim, kako da treniram i kako da se ponašam", kaže Hjuz za radio BBC, kome je šestostruki olimpijski šampion trening partner

U martu 2014, Hjuz je oborio junorski rekord sveta na 100 metara, koji je bio u vlasništvu Jamajčanina Johana Blejka, istrčavši deonicu za 10 sekundi i 12 stotinki, a malo je nedostajalo da 13. juna porazi i velikog Bolta na mitingu Dijamantske lige u Njujorku.

"Trenirati sa Boltom je fenomenalno iskustvo, to je ostvarenje sna za mene. Njega, kao i ostale momke, sam često gledao i analizirao njihove trke. Oduvek sam želeo da se trkam s njima. Ipak, želim da steknem sopstveno ime, a ne da budem 'novi' Bolt", jasan je Hjuz.

Momak sa 'Ostrva zmija' može da se takmiči na Igrama Komonvelta i Svetskom prevenstvu, bez britanskog pasoša, ali ne i na Igrama, pošto Angila nije priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

"Cilj je plasman na Olimpijske igre, ali u ovom trenutku želim da se koncentrišem samo na Svetsko prvenstvo. Pravovremena 'egzekucija' je ključ za mene u ovom trenutku. Želim da odem na SP i izborim se za svojim pet minuta", dodaje Hjuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve