Nova vest
Atletika

Subota, 18.04.2015.

09:22

Kenijcu maraton, Srbima polumaraton

Kenijas Silas Sang pobednik je današnjeg 28. Beogradskog maratona, pošto je trku od 42.195 metara završio sa vremenom 2:14,43 minuta.

Izvor:

Autor:

Default images
Tanjug

Drugo i treće mesto, takođe su osvojili Kenijci, Endrju Kiprot (2:16,42) i Julijus Korir (2:19, 46).

Srpski atletičar Velimir Bojović pobedio je u polumaratonskoj trci, dok je srpska atletičarka Ana Subotić slavila u ženskoj konkurenciji.

Bojović je pobedio rezultatom od sat, osam minuta i 27 sekundi, što je 13 sekundi sporije od državnog rekorda, drugo mesto zauzeo je Kenijac Stenli Kipruto, a treći kroz cilj prošao je srpski atletičar Darko Živanović.

Subotićeva je trijumfovala rezultatom sat, 17 minuta i tri sekunde, drugo mesto zauzela je Nada Đurović, a treća kroz cilj prošla je Danijela Burić.

U maratonskoj trci za žene najbrža je bila atletičarka iz Etiopije Abebu Adunja , pošto je trku na 42.195 metara završila sa vremenom 2:33,12.

Znak za početak maratona zajedno su dali svetska rekorderka u skoku u dalj Galina Čistjakova, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić.

Beogradski maraton prvi put moći da se prati uživo, putem "lajv strima" (Live stream) na zvaničnom internet sajtu manifestacije – bgdmarathon.org.

"Maraton je najbolja promocija naše zemlje, glavnog grada i sporta uopšte", rekao je Mali i pozvao Beograđane da u što većem broju izadju na ulice prestonice i pokažu da je Srbija sportska nacija.

Beogradski maraton je nastavio saradnju sa UNICEF, koji je pozvao sve učenike da se pridruže toj manifestaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve