Nova vest
Atletika

Četvrtak, 26.03.2015.

11:41

“Najki” hoće Getlina, neće Geja

Američka kompanija “Najki” objavila je da če potpisati ugovor sa osramoćenim sprinterom Džastinom Getlinom, ali ne i Tajsonom Gejom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo

“Najki” je na taj način iznenadio sve, posebno zbog činjenice da je Getlin dva puta odslužio suspenziju zbog dopinga, ukljujući jednu četvorogodišnju.

Gej je takođe nedavno odlužio suspenziju, a iako su se pojavile informacije da će dobiti ugovor sa “Najkijem”, američka kompanija je to demantovala.

Nedavno smo potpisali ugovor sa Džatlinom. Ranije tokom karijere, Džastin je odradio suspenziju koja mu je izrečena i takmiči se ponovo već skoro pet godina. Nemamo planove da potpišemo ugovor sa Tajsonom Gejom”, rekao je Čarli Bruks, potpredsednik “Najkija” zadužen za komunikacije.

Gej, bivši svetski šampion na 100 i 200 metara, vratio se na stazu prošlog jula, pošto je odradio jednogodišnju suspenziju zbog korišnjenja zabranjenih anaboličkih steroida. Zbog toga je morao da vrati srebrnu medalju osvojenu sa štafetom Sjedinjenih Država na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Takođe, svi rezultati koje je postigao od jula 2012. godine su izbrisani.

Američkom sprinteru je kazna smanjena na godinu dana pošto je priznao svoju krivicu i sarađivao je sa istražiteljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve