Nova vest
Atletika

Četvrtak, 18.12.2014.

17:53

Bolt: Ne ukidajte discipline na OI

Šestostruki olimpijski šampion Jusein Bolt nazvao je glupom ideju da disciplina 200 metara bude izbrisana iz programa Olimpijskih igara.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pre nekoliko dana u australijskim medijima pojavila se informacija da je 200 metara jedna od pet atletskih disciplina koje će biti isključene sa najvećeg sportskog događaja.

Obično ne ulazim u rasprave, ali ova ideja je glupa. Atletika je glavni događaj Olimpijskih igara, u to nema nikakve sumnje. Besmisleno je brisati atletske discipline, to je smešno. Mislim da se IAAF neće složiti sa tim“, rekao je Bolt.

Bolt je aktuelni olimpijski i svetski šampion na 200 metara, a zlata je osvajao na Igrama u Pekingu i Londonu. Jamajčanin je takođe olimpijski i svetski šampion na 100 metara i u štafeti 4x100 metara sa sunarodnicima. U sve tri ’svoje’ discipline Bolt je i svetski rekorder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

5 h

U fokusu

Vidi sve