Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 29.09.2014.

13:30

Isinbajeva u pohodu na zlato u Riju

Dvostruka olimpijska šampionka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva najavila je pohod na treće zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tridesetdvogodišnja Isinbajeva je u junu u Monaku donela na svet ćerku Evu, a osvojila je zlato na OI u Atini 2004. i u Pekingu četiri godine kasnije.

"Moj trener Jevgenij Trofimov već je napravio raspored treninga u pripremama za Rio. Učiniću sve što je u mojoj moći da osvojim treće zlato", rekla je Isinbajeva.

Isinbajeva je tokom karijere 28 puta obarala svetske rekorde, a posle neuspeha na dvoranskom prvenstvu sveta u Dohi 2010. napravila je jednogodišnju pauzu.

Ona se vratila takmičenjima u februaru 2011, kada je osvojila četvrtu titulu dvoranske svetske prvakinje u Istanbulu, pre nego što je na Igrama u Londonu 2012. osvojila bronzu, a potom 2013. i zlato na šampionatu sveta na otvorenom u Moskvi.

Ruskinja je pred šampionat u Moskvi najavila kraj karijere, ali se u medjuvremenu predomislila i u maju saopštila da će posle porodjaja nastaviti da se bavi atletikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve