Nova vest
Atletika

Nedelja, 14.09.2014.

22:35

Španovićeva druga na Svetskom kupu

Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je drugo mesto u skoku u dalj na Svetskom kupu u Marakešu, gde je bila deo reprezentacije Evrope.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Španovićeva je imala najbolji skok od 6,53 metara, a ispred nje se našla samo Francuskinja Elojz Lesur, koja je skočila deset centimetara duže, pa su njih dve donele trijumf Evropi u toj disciplini.

Treće mesto, skokom od 6,45 metara zauzela je Amerikanka Tijana Bartoleta.

Ivana je u prvoj seriji prestupila, da bi u drugoj skočila 6,41 metara i tako preuzela vođstvo. U trećoj seriji je popravila svoj skok za 15 centimetara, da bi u poslednjoj skočila 6,53. Zanimljivo, Lesurova je imala tri prestupa, pre nego što je u poslednjoj seriji skočila deset centimetara duže od Španovićeve i tako zabeležila najbolji skok dana u Marakešu.

Za Španovićevu je Svetski kup u Marakešu bio poslednje takmičenje ove sezone.

Kup kontinenata se održava na svake četiri godine, a na njemu snage odmeravaju timovi Evrope, Azije i Okeanije, Amerike i Afrike.

Po dva takmičara nastupaju u svakoj disciplini na programu. Izborno takmičenje za reprezentaciju Evrope bilo je Šampionat ‘Starog kontinenta’ u Cirihu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve