Nova vest
Atletika

Sreda, 27.08.2014.

18:21

Cirih: Španovićeva juri dijamante

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović učestvovaće na mitingu Dijamantske lige u Cirihu, koji će ujedno biti i finale, između ostalog, skok u dalj.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Španović je među retkim atletičarkama koje su dobile poziv da učestvuju na svakom od mitinga. Zahvaljujući rezultatima na prethodnih pet takmičenja, srpska atletičarka trenutno zauzima drugu poziciju sa osam bodova.

"Verujem da će se borba za pobednicu Dijamantske Lige u skoku u dalj voditi izmedju Amerikanke (Tiane) Bartolete, Francuskinje (Lois) Lesur, aktuelne svetske šampionke Britni Ris kao i naše Ivane. Na startnim listama su i Nemice koje imaju odlične skokove ove godine, a nikako ne smemo da zaboravimo ni Dariju Klisinu", rekao je trener Goran Obradović.

"Ivana je vrlo motivisana i očekujem da se bori do poslednjeg atoma snage. Svaka od njih ima podjednake saanse i biće to vrlo uzbudljivo takmičenje", dodao je Obradović.

Srpska rekorderka je pre samo dve nedelje osvojila srebrno odličje na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

3 h

U fokusu

Vidi sve