Nova vest
Atletika

Sreda, 20.08.2014.

16:01

DL: Španovićeva skače u Stokholmu

Srpska atletičarka Ivana Španović u četvrtak nastupa u Dijamantskoj ligi u Stokholmu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Posle fantastičnog uspeha na Evropskom prvenstvu u Cirihu, gde je osvojila srebrnu medalju, srpska atletičarka otputovala je u glavni grad Švedske.

Ovo će biti šesti po redu miting koji okuplja najbolje skakačice sveta i velika uvertira pred samu završnicu koja će se održati u Cirihu, 28.avgusta.

Španovićeva je imala odlične nastupe na svim mitinzima na kojima je učestvovala, a čak je i novi nacionalni rekord 6,88m postavila na mitingu Dijamantske Lige u Judžinu.

Ivana je zbog priprema za Evropski šampionat propustila miting u Glazgovu, ali i uprkos tome srpska atletičarka je uspela da zadrži visoku poziciju i drugo mesto u sveukupnom plasmanu.

Vodeću poziciju sa ukupno 8 bodova zauzima Amerikanka Tiana Bartoleta sa najboljim rezultatom ove godine 7,02m, dok treće mesto sa pet bodova pripada večitoj rivalki naše atletske dive Francuskinji Eloiz Lesur.

Poziv za učestovavnje na DN Galan mitingu dobilo je osam najboljih skakačica sveta u ovom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

12 h

U fokusu

Vidi sve