Nova vest
Atletika

Četvrtak, 14.08.2014.

20:01

Španovićevoj dodeljena medalja

Ivana Španović osvojila je prvo odličje za Srbiju na Evropskom šampionatu u Cirihu, a u četvrtak joj je dodeljena medalja.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Španovićeva je medalju primila dan kasnije, jer je u sredu, kada je skakala, vreme bilo loše, pa su organizatori odlučili da odlože ceremoniju.

Iako je prvenstveno bilo najavljeno da će medalje uručiti dvostruka olimpijska šampionka i evropska rekorderka u skoku dalj Hajke Dreksler, ta čast je pripala generalnom sekretaru svetske atletske federacije, gospodinu Esar Gabrijelu.

Ona je posle proglašenja na stadionu 'Letzingrund' izjavila da je ponosna i presrećna te da je osećaj na postolju jednostavno nezamenljiv. Osim medalje, postoji još jedan razlog za zadovoljstvo, a to je poziv od Evropske atletske federacije Ivani da predstavlja Evropu na Kupu kontinenata.

„Zaista sam presrećna, jer kada se popnete ma na bilo koje od tih mesta na postolju jednostavno zaboravite na sve teškoće i prepreke koje su stajale na samom putu do uspeha. Nemam vremena za slavlje, jer sezona još uvek nije gotova i vraćam se kući da nastavimo sa treningom. Presrećna sam i zbog medalje, ali izuzetno ponosna što sam dobila poziv od Evropske atletske federacije da predstavljam tim Evrope na Kupu kontinenata koji će biti održano sredinom septembra meseca u Marakešu. Želim puno sreće svim srpskim atletičarima u nastavku takmičenja“, rekla je Španovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve