Nova vest
Atletika

Četvrtak, 31.07.2014.

16:39

Vlašićeva i Grinova u Stokholmu

Dve najpopularnije skakačice u vis Blanka Vlašić i Ema Grin predvodiće takmičarke u toj disciplini na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu 21. avgusta.

Izvor: FK

Autor: FK

Default images

Vlašićeva se vratila u elitu posle nekoliko godina, pošto je imala mnogo problema sa povredama i trenutno je na drugom mestu na svetu, zahvaljući skokovima od dva metra u Londonu i Parizu.

Stadion u Stokholmu je mesto gde sam ostvarila drugi najviši skok u svojoj karijeri, kada sam oborila rekord stadiona od 2,07 metar 2007. godine“, rekla je Vlašićeva, „Prvi put posle Evropskog prvenstva u Cirihu, osetiću specijalnu atmosferu Olimpijskog stadiona, jer uvek dobijam podršku fanova kad god skačem u Švedskoj“.

Grinova je takođe imala problema sa povredama, ali se vratila u formu, što pokazuje njen nedavni skok od 1,93 metra u Londonu.

Dobar je osećaj započeti sezonu, a London je bio dobar start. Ne mogu da dočekam miting u Stokholmu“, kaže Grinova.

Prethodnih godina takmičenje u skoku u vis u konkurenciji atletičarki je bilo jedno od najzanimljivijih u Stokholmu, a očekuje se da će tako biti i ove sezone.

Pre Stokholma izvesno je da će svi ljubitelji atletike videti okršaj Vlašićeve i Grinove na Evropskom prvenstvu u Cirihu, od 12. do 17. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve