Nova vest
Atletika

Sreda, 27.03.2013.

15:52

BG maraton: Rekordan boj učesnika

Organizatori 26. Beogradskog maratona saopštili su da se za ovogodišnju trku prijavio rekordan broj učesnika iz zemlje i sveta.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Broj zemalja učesnica je 34, a broj prijavljenih učesnika je za 70 odsto veći nego u istom periodu pred prošlogodišnji jubilarni 25. Beogradski maraton.

Srpski olimpijac Darko Živanović je na prošlogodišnjem maratonu bio jedan od promotera, a ove godine takmičiće se u polumaratonu gde očekuje da postavi rekord za domaće trkače.

„Tri meseca imao sam bazne pripreme i trener Vlasta Stevanović i ja smo konstatovali da nikad nisam bio spremniji u zimskom periodu. Trčao sam kroseve dobro, mada ne kako sam i očekivao, ali formu ću podizati kroz trke i očekujem da to dokažem na polumaratonu u Beogradu“, rekao je 25-godišnji atletičar kragujevačkog Radničkog. „Lepo je trčati pred beogradskom maratonskom publikom i nadam se da ću uz njenu pomoć uspeti da nadmašim domaći rekord staze“.

Darko Živanović je predstavljao Srbiju u maratonu na Olimpijskim igrama u Londonu, prvi Srbin u ovoj disciplini još od učešća Dragutina Tomaševića u Stokholmu 1912. godine.

Ovogodišnji 26. Beogradski maraton održaće se 21. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve