Nova vest
Atletika

Utorak, 22.01.2013.

08:59

Španovićeva: Biće još rekorda

Srpska atletičarka Ivana Španović 2013. godinu je startovala odlično, sa dva državna rekorda na Dvoranskom prvenstvu u višeboju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ivana je postavila novi nacionalni rekord u petoboju tako što je osvojila 4.240 bodova, kao i državni rekord u svojoj disciplini, skoku u dalj, gde je skočila 6,63 metara.

Dvoransko prvenstvo u višeboju održano je prošlog vikenda u Novom Sadu i okupilo je naše najbolje atletičare. Osim dva državna rekorda, Ivana je postavila i lične rekorde u trci sa preponama, skoku u vis i bacanju kugle.

Počela sam trkom sa preponama na 60 metara i najvažnije mi je bilo da završim tu trku jer sam na poslednjih par treninga neprestano rušila prepone. Na kraju sam trku završila ličnim rekordom 8.49 sekundi. Kada sam poslednji put nastupala u višeboju 2005. godine u skoku u vis skočila sam 1,68 metara, sada sam tu granicu pomerila za deset centimetara. Znam da sam mnoge iznenadila, ali ne i sebe. Ali ne žalim, ostavila sam sebi prostor u ponovnom obaranju rekorda sledeće sezone“, istakla je Španovićeva.

Lični rekord od 12,40 metara postigla je u disciplini bacanje kugle, a u trci na 800 metara postigla je rezultat 2:43.68 minuta.

Kugla mi je pre svega bila beskrajno zanimljiva jer nikakve sličnosti nema sa mojom disciplinom. Bacila sam je dovoljno daleko da sebe zadržim u krugu, ali i da ostvarim dovoljan broj bodova. Skok u dalj nisam skakala iz takmičarskog zaleta jer sam do pre par dana ležala u krevetu i bila na antibioticima i nisam još spremna za pravi zalet. Tako da za mene rezultat od 6,63 metara ima određenu težinu i prilično sam zadovoljna. Što se trke na 800 metara tiče, s teškom mukom sam je završila. Zaista nerado trčim duge deonice“, naglasila je Španovićeva.

Naša atletičarka još po treninzima je znala da će moći da postigne nove rekorde, što je i najavila, a ovaj uspeh joj je podsticaj za ono što je tek čeka.

Bilo je sjajno, uživala sam u takmičenju kao nekada. Nisam se opterećivala. Uživala sam u takmičenju od samog početka i drago mi je da se to odrazilo tamo gde je bilo najpotrebnije. Rezultat od 6,63 metara je dobar početak, oborila sam sopstveni rekord iz 2007. godine. Prvi, ali verujem ne i poslednji u ovoj sezoni. Krajnji rezultat od 4.240 bodova me je visoko pozicionirao na svetskoj rang listi kao i skok od 6,63 metara. Ovo je samo početak. Radujem se svemu što sledi i čemu težim“, rekla je Ivana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve