Nova vest
Atletika

Petak, 15.07.2011.

21:20

Dudaš osvojio bronzu u Ostravi

Drugog dana Evropskog prvenstva za mlađe seniore u Ostravi Srbija je osvojila prvu medalju na ovom šampionatu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mihail Dudaš, koji je drugog dana desetoboja nastavio sa odličnim rezultatima stigao je do svoje druge evropske medalje, osvojio je bronzu sa rezultatom 8117 bodova.

Na 110m prepone osvojio je 834 poena sa rezultatom 15.13 sekundi, u bacanju diska, hitac od 43,67m doneo mu je novih 740 poena, u skoku motkom Dudaš je preskočio 4.70m i osvojio 819 bodova.

Najbolji rezultat u karijeri postigao je Dudaš u bacanju koplja, prebacivši 58,58m čime je osvojio 716 poena. Dudaš je krenuo hrabro i odlučno u trci na 1500m, stigao je četrvti na cilj sa rezultatom 4:27,79min.

Dudaš ima bronzanu medalju sa svetskog juniorskog prvenstva, bronzanu medalju sa EPU23 iz Kaunasa i sada još jednu bronzu sa EPU23 Ostrava 2011.Dudašu je 8117 bodova donelo najbolji rezultat u karijeri, novi državnii rekord, normu za svetsko prvenstvo u Daeguu i odlazak na Olimpijske Igre u London.

„Zadovoljan sam, bilo je malo kikseva, ali s obzirom na vremenske uslove dao sam svoj maksimum. Ovo je moj lični rekord, oborio sam državni rekord Saše Karana star 21.godinu, i ispunio normu za odlazak na velika takmičenja. Posle ovog višeboja još sam više svestan da mogu još više i bolje, što ću pokazati na sledećim takmičenjima. Zahvaljujem se mojoj porodici na podršci i celom Dudaš Deca timu“ istakao je Mihail Dudaš.

Još jednu pobedu u svojoj grupi ostvario je Emir Bekrić na 400m prepone i tako obezbedio učešće u finalu. U polufinalnoj trci Emir je trčao 50,41 sek.

„Najteže je prošlo. Plasman u finale izborila su čak trojica Engleza, pokušaćemo da im pomrsimo račune", izjavila je Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve