Nova vest
Atletika

Četvrtak, 14.07.2011.

23:01

Dobar start srpskih atletičara

Predstavnici Srbije uspešno su startovali na prvenstvu Evrope u atletici za mlađe seniore, koje je u četvrtak počelo u češkom gradu Ostravi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na borilišta je izašlo šestoro srpskih atletičara, a desetobojac Mihail Dudaš posle prvog dana takmičenja zauzima drugo mesto, Tatjana Jelača se plasirala u finale u bacanju koplja hicem od 54,10 metara, dok je Emir Bekrić izborio polufinale u trčanju na 400 metara prepone.

Sjajno je trčala i Mila Andrić na 400 metara prepone postigavši sa 58,65 sekundi svoj najbolji rezultat ove sezone, ali nije uspela da se probije u finale. Zauzela je ukupno 9. mesto u ovoj disciplini.

Vedran Samac u bacanju koplja i Darko Šarović na 100 metara nisu ostvarili očekivane rezultate i eliminisani su iz daljeg takmičenja. Samac je imao hitac od 68,12 metara, dok je Šarović istrčao 100 metara za 10,97 sekundi.

Sutra na stazu izlazi Milan Ristić na 100 metara prepone, Bekrić trči u polufinalu na 400 metara prepone, a Dudaša očekuju još pet disiciplina u desetoboju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve