Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 15.11.2010.

12:37

Gebreselasije nastavlja karijeru

Svetski rekorder u maratonu Etiopljanin Hajle Gebreselasije povukao je odluku o završetku karijere donetu za vreme Njujorškog maratona prošle nedelje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Etiopljanin je zbog povrede kolena odlučio da završi karijeru, ali je posle nekoliko dana izjavio da se pokajao zbog te odluke.

"Gebreselasije je u nedelju otputovao u Volegu, u Etiopiji, gde je bila održana trka i tamo je izjavio da će se takmičiti dok ga zdravlje bude služilo", rekao je njegov trener Voldemeskel Kostre.

37-godišnji Gebreselasije će se, prema rečima njegovog trenera, takmičiti još osam godina.

"Narod u Etiopiji od njega očekuje da nastavi da trči", poručio je Kostre, dok su lokalni mediji objavili da će se Gebreselasije pripremati za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Legenda svetske atletike se tokom maratona u Njujorku povredio i odmah potom saopštio da završava karijeru, da bi njegov menadžer Jos Hermens dan kasnije izjavio da će najverovatnije povući odluku jer ju je doneo "ishitreno u osetljivom emotivnom stanju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve