Nova vest
Atletika

Nedelja, 19.09.2010.

11:23

Novi Beograd drugi u Evropi

Juniorke Novog Beograda osvojile su drugo mesto na Kupu šampiona Evrope u Poljskoj, dok su juniori Sirmijuma osvojili bronzu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Novobeograđanke su na kraju takmičenja imale isti broj bodova kao pobednik Fenerbahče i češki predstavnik Brno.

Ipak, juniorke turskog tima su imale šest pojedinačnih trijumfa, dva više od srpskog i tri od češkog predstavnika.

Izjednačili smo se sa prošlogodišnjim, najvećim uspehom u istoriji kluba. Koliko nam je drago zbog toga što smo pokazali da možemo praktično samo svojim snagama da se borimo za titulu najboljih u Evropi, toliko nam je žao što nismo uspeli da osvojimo prvo mesto“, rekao je Dejan Kockar, vođa puta Novog Beograda.

U Bidgošću Amela Terzić je trijumfovala na 3.000 metara i oborila rekord takmičenja, dok su maksimalne bodove srpskom timu donele i Bojana Vuković u troskoku, Marija Stambolić u trci na 800 metara i Marija Vučenović u bacanju koplja.

Kod juniora Sirmijum je imao isti broj bodova kao Šafsberi iz Velike Britanije, a do bronze je došao zahvaljujući većem broju pojedinačnih prvih mesta. Do pobeda su u Poljskoj tako došli Milan Puđa na 800 metara, Nemanja Kojić na 1.500 i Emir Bekrić na 400 metara s preponama, kao i štafeta na 4x100 metara. Pobedu je odneo Paljas de Kasteljon iz Španije ispred turskog Fenerbahčea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

6 h

U fokusu

Vidi sve