Nova vest
Atletika

Subota, 14.08.2010.

22:43

DL: Feliksova nastavila seriju

Američka sprinterka Alison Feliks nastavila je fantastičnu seriju pošto je došla do drugog trijumfa na mitingu Dijamantske lige u Londonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Feliksova je u petak pobedila u trci na 200 metara, a samo dan kasnije je u prestonici Velike Britanije slavila i na 400 metara.

Dvostrukim trijumfom u Londonu Amerikanka je ujedno postala prva koja je uspela da dođe do dvostrukog broja maksimalnog bodova na jednom mitingu Dijamantske lige.

Feliksova je do trijumfa u subotu došla u vremenu od 50.79 sekundi, ispred Ruskinje Tatjane Firove i sunarodnice Debi Dan. Amerikanka je u Dijamantskoj ligi na 400 metara prethodno pobedila i u Dohi i Judžinu.

I dok je Feliksova nastavila sjajnu seriju, ona je prekinuta za njenog sunarodnika Kristijana Kantvela, koji je doživeo prvi poraz posle 21 uzastopnog trijumfa u bacanju kladiva. Kantvel je u Londonu morao da se zadovolji trećim mestom, dok je do pobede došao Amerikanac Ris Hofa sa bačenh 21,44 metar, ispred Poljaka Tomaša Majevskog sa 21,20.

Na 110 s preponama do pobede je došao još jedan Amerikanac Dejvid Oliver, koji je nastavio niz trijumfa na otvorenom ove godine. Oliver je pobedio u vremenu od 13.06 sekundi i tako izjednačio rekord mitinga koji je držao Britanac Kolin Džekson. Iza Amerikanca su se našli Dvajt Tomas sa Jamajke i Francuz Derijen Garfild.

U Londonu je do pete pobede u Dijamantskoj ligi na 400 metara došao Džeremi Veriner pošto je tu deonicu prešao za 44.67 sekunde, ispred Jamajčanina Džermejna Gonzalesa, najbržeg na svetu ove godine.

Tokom drugog dana takmičenja u Londonu kod muškaraca do pobeda su došli Estonac Gerd Kanter u bacanju diska, sa 67,82 metara, Andreas Torkildsen iz Norveške u bacanju koplja sa 87,38 metara, Amerikanac Dvajt Filips u skoku u dalj sa 8,18 metara, Ivak Ukov iz Rusije u skoku u vis sa 2,29 metra i Kenijac Ogustin Čoge u trčanju na jednu milju u vremenu od 3:50.14 minuta.

Kod žena trijumfe su ostvarile i Jamajčanka Kaliz Spenser na 400 metara s preponama u vremenu od 53.78 sekundi, Marija Savinova iz Rusije u trci na 800 metara s vremenom od 1:58.64 minuta, Kenijka Milka Čemos na 3.000 metara stiplčes sa 9:22.49 minuta, što je novi rekord mitinga, i Žargelis Savinj sa Kube u troskoku sa 14,86 metara.

Takmičenje u Dijamantskoj ligi nastavlja se već 19. avgusta u Cirihu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve