Nova vest
Atletika

Subota, 31.07.2010.

13:09

Olivera Jevtić šesta u maratonu

Olivera Jevtić završila maratonsku trku u Barseloni na šestom mestu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić zauzela je 6. mesto u maratonu na 20. Evropskom prvenstvu koje se održava u Barseloni, pošto je u subotu najtežu atletsku disciplinu istrčala za dva sata 34 minuta i 56 sekundi.

Zlatnu medalju osvojila je Litvanka Sivil Balsiunate u vremenu 2:31,14 h. Nailija Julamanova iz Rusije bila je druga, zaostavši za pobednicom jedan minut i jedan sekund (2:32,15), dok je trećeplasirana Italijanka Ana Inserti prošla kroz cilj posle dva sata i 32,48 minuta.

"Presrećna sam i rezultatom i plasmanom. Drago mi je što sam uspela da završim trku. Imala sam veliko opterećenje nakon Geteborga i mogu da kažem da sam sad razbila malere koji su me pratili. Mnogo mi znači ovo šesto mesto, nije medalja, ali za mene sija zlatnim sjajem", rekla je Jevtićeva.

Atletičarka Srbije je u Geteborgu na EP osvojila srebrnu medalju.

"Posle Barselone biće mi mnogo lakše da planiram i da se fokusiram za dalje. Ova trka mi je vratila samopouzdanje i nadu da na Olimpijadi mogu da ostvarim odličan rezultat", istakla je posle trke Olivera Jevtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve