Nova vest
Atletika

Petak, 30.07.2010.

13:00

EP: Kolašinac u finalu kugle

Asmir Kolašinac plasirao se u finale takmičenja u bacanju kugle na Evropskom šampionatu u Barseloni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je do završnice došao hicem od 19.83 metra. Finale je na programu u subotu u 18:30h.

“Zadovoljan sam, jer sam ostvario cilj zbog kojeg sam došao na Evropsko prvenstvo. Krug je bio dosta klizav, nisam se dobro zagrejao, ali finale je tu da pokažem koliko zaista mogu” istakao je Kolašinac.

Drugi predstavnik u bacanju kugle Milan Jotanović posle završenih kvalifikacija je izjavio da nije zadovoljan daljinom koju je ostvario i da će u nastavku sezone pokušati da bude na nivou svojih najboljih mogućnosti.

Među prvima na borilišta u prvoj kvalifikacionoj grupi nastupila je naša državne rekorderka na 100m prepone Jelena Jotanović. Jotanović je trku završila kao osma u grupi sa rezultatom 13,77.

“Odlično sam startovala, i sve je bilo u redu do 5-6 prepone, da li sam vratila ramena, ne znam, ne znam šta se onda desilo. Nikako ne mogu da budem zadovoljna, ovo je najlošija trka ove sezone” istakla je Jotanovićeva, čiji lični i državni rekord iznosi 13.19.

U večernjim satima u polufinalnoj trci na 1500m u ženskoj konkurenciji Srbiju će predstavljati Marina Munćan, dok je finale na 1500m u muškoj konkurenciji na programu u 22:00 gde boje naše zemlje brani Goran Nava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve