Nova vest
Atletika

Četvrtak, 29.07.2010.

22:42

EP: Šarčević deveti, Jelača 12.

Srpski desetobojac Igor Šarčević postigao je fantastičan uspeh na Evropskom prvenstvu u Barseloni, pošto je zauzeo deveto mesto u desetoboju.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Tatjana Jelača je u finalu bacanja koplja nastupila povređena, pa je na kraju zauzela 12. mesto.

Trećeg dana Evropskog prvenstva srpski desetobojci su nastavili da beleže sjajne rezultate. Šarčević je oborio još jedan lični record i to u trci na 110 metara sa preponama, pošto je tu deonicu savladao za 14,32 sekunde.

I Mihail Dudaš je bio na nivou svojih mogućnosti sa vremenom od 15,06 sekundi.

Dudaš je u bacanju diska osvojio 703 boda hicem od 41,90 metara, dok je Šarčević upisao hitac od 39,69 metara. U skoku s motkom Dudaš se ozbiljno povredio prilikom pada u kutiju, pa je takmičenje završio sa visinom 4,35, pošto je morao da prekine dalje takmičenje. Sa druge strane, Šarčevič je uspešno preskočio visinu od 5,05 i posle sedme discipline izbio na sedmo mesto u generalnom plasmanu.

U bacanju koplja Šarčević se takmičio u drugoj kvalifikacionoj grupi i uspeo da prebaci 55,23 metara, pa je sa tim rezultatom upisao dodatnih 666 bodova. U poslednjoj disciplini desetoboja, trci na 1.500 metara, srpski reprezentatovac je zabeležio rezultat od 4:42,41minuta, što mu je obezbedilo ukupno 7.995 bodova i odlično deveto mesto na Evropskom prvenstvu.

Prvo bih želeo da kažem da mi je mnogo žao zbog nezgode koja je zadesila Mišu, mog velikog druga. Mala nezgoda može da upropasti ceo Vaš trud I rad tokom cele godine. Što se tiče mog nastupa ispunio sam ono čemu sam se nadao, a ti je plasman među deset najboljih desetobojaca Evrope. Bila je odlična atmosfera na takmičenju i zaista mogu biti srećan. Malo je bilo vremena da se spremim za desetoboj, s obzirom da sam morao da smršam deset kilograma zbog nastupa u bob reprezentaciji na ZOI. Normu za EP ostvario sam u poslednjem trenutku i verujem da ću uskoro preći i tu magičnu granicu od osam hiljada bodova”, istakao je Šarčević.

U finalu bacanja koplja nastupila je evropska juniorska prvakinja Tatjana Jelača. Jelača je u prvoj seriji prestupila, u drugom pokušaju ostvarila daljinu od 45,99 metara, dok je u trećoj seriji imala hitac od 52,13 metara, pa je srpska rekorderka takmičenje završilana 12. mestu.

Rano jutros sam povredila srednji prst na levoj nozi I jedva sam mogla da hodam. Želela sam da bacam i da pokušam da ostavrim što bolji plasman, ali to prosto nije bilo moguće” izjavila je Jelača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve