Nova vest
Atletika

Utorak, 20.07.2010.

22:33

Cerovac u finalu Svetskog prvenstva

Srpski atletičar Nemanja Cerovac plasirao se u finale trke na 1.500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore u kanadskom Monktonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Cerovac je u kvalifikacionoj trci imao treći rezultat i završio ju je u vremenu od 3:47.86 minuta.

Tokom trke srpski atletičar je često bio dobro ’zatvoren’, a ni nesportsko ponašanje Marokanca Sagira nije ga pokolebalo na putu do finala. Cerovac je protestvovao zbog tog ponašanja, ali je kada je video rezultat usledila velika radost zbog ostvarenog uspeha.

Presrećan sam, kako drugo mogu da se osećam. Čekao sam svoj trenutak, želeo sam da se na taj način zaštitim i od vetra, kao i da sačuvam snagu za odlučujuće trenutke. Priželjkivao sam da finiš bude upravo kakav je bio, možda sam i u ovoj trci mogao i bolje, ali najvažnije je da sam se plasirao u finale. U atletici se zna, velika je borba doći do finala, a kada već stignete tamo, onda je sve moguće“, rekao je Cerovac, koji će ponovo na stazu izaći u petak u 2.05 časa po srednjeevropskom vremenu.

Prvog takmičarskog dana, u kvalifikacijama nastupile su Marija Vučenović u bacanju koplja, odnosno, Marija Stambolić na 800 metara.

Vučenovićeva je sa daljinom od 48,10 zauzela deveto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a to je bilo nedovoljno za finale, za koje je norma iznosila 54 metra. Srpsku atletičarku je ujedno i povreda onemogućila da ostvari bolji plasman.

Lično, očekivala sam ulazak u finale, žarko sam želela da se to dogodi. Stvarno sam dala sve od sebe, kako je takmičenje odmicalo bol je bivao sve izraženiji, borila sam se koliko sam mogla“, istakla je Vučenovićeva.

Stambolićeva je svoju trku završila na petom mestu, dok su ispred nje plasirane atletičarke su prošle u polufinale. Detalj koji će ostati u sećanje je svakako onaj kada je na nekih 300 metara od cilja Stamoblićeva uspela da prestigne, belorusku i tursku predstavnicu, a u poslednjem metru i takmičarku iz Rusije.

Jeste da sam dosta uradila u finišu, ali nije to bila trka koja je meni odgovarala. Ne mogu da budem preterano zadovoljna, ali ni razočarana, oko mene su bile devojke u najvećem broju po dve godine starije, tako da u nekom budećem periodu vidim svoju šansu za zapaženijim ostvarenjima“, naglasila je Stambolićeva.

Drugog takmičarskog dana, Srbija će ponovo imati troje predstavnika na borilištima. Na scenu će najpre izaći najveća nada za visok plasman Božidar Antunović, koji u bacanju kugle ima četvrti ovosezonski, odnosno sveukupuno peti rezultat u svetu. Norma za finale je 19,20 , što ne bi trebalo da predstavlja problem za člana Graditelja iz Inđije. U krug za bacanje, Antunović će ući u 14.10 po vremenu u Srbiji. Pola sata kasnije, na stazu će izaći Emir Bekrić u kavlifikacijama na 400 metara sa preponama, dok je norma za troskok juniorki, gde će nastupiti Bojana Vuković, od 16.10, izuzetno jaka i iznosi 13 metara i 30 santimetara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve