Nova vest
Atletika

Sreda, 30.06.2010.

18:58

Blanka Vlašić: „Nije fer“

Organizatori mitinga u Madridu doneli su odluku da ne pozovu Blanku Vlašić pošto im je takav ultimatum postavila Belgijanka Tija Elbo.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Olimpijska šampionka je učinila nesportski potez i organizatorima takmičenja u glavnom gradu Španije rekla da će doći samo ako na mitingu ne bude učestvovala Vlašićeva.

Cela stvar bi ostala skrivena da hrvatskoj skakačici u vis u Solunu nisu rekli da ne mogu da plate njen dolazak na miting pa se obratila organizatorima u Španiji koji su rekli isto, na šta je rekla da novac nije problem.

Tada je istina otkrivena jer direktor mitinga u Madridu više nije imao izgovore zašto Vlašićeva ne bi mogla da učestvuje na tom takmičenju.

Zanimljivo je da je upravo Vlašićeva rekorderka mitinga pošto je pre dve godine skočila 2,06 metara, a taj rezultat očigleno neće braniti, a španska publika neće biti u prilici da vidi jednu od najboljih svetskih atletičarki.

Svoje viđenje stvari pokazala je i Vlašićeva, koja je na svom zvaničnom sajtu objavila otvoreno pismo pod nazivom „Ljudi moji, nije fer“, koje u celosti prenosimo.

Svi znaju da Blanka rado i često nastupa. Kako bi inače i mogla doći do impresivne brojke od 90 nastupa preko 2 metara i u njima 143 skoka preko te granice?“.

U tom smislu jedino aktuelna svetska rekorderka Bugarka Konstadinova ima bolje brojke od nje. Ukoliko je zdravlje posluži i ovim ritmom nastavi, negde u olimpijskoj 2012. mogla bi da prestigne legendarnu Štefku“.

Treća skakačica u penziji, Šveđanka Berkvist, na trećem je mestu sa 52 nastupa i 70 skokova preko magične granice. Ostale aktuelne skakačice su daleko ispod ovih rezultata“.

Priznajemo da svako ima svoj način za pripremu i svoj „idealni“ broj nastupa. U tom smislu ne volimo da popujemo nikome, kao što ne volimo da se „zabadaju nosevi“ u naš pristup“.

Brojke i titule, trajanje na najvišem nivou, konstanti rezultati govore bolje od ikakvih spekulacija. A brojke su na Blankinoj strani, jer ona već deset godina traje u samom svetskom vrhu. Ona traje, a druge skakačice dolaze i odlaze…“.

Priznajemo da svako ima svoj način i uvek smo ga poštovali, ali ne možemo prihvatiti činjenicu da Tija Elbo postavlja ultimatum da će nastupati u Madridu 2. jula samo ako Blanka ne bude skakala na tom takmičenju“.

Blanki je Solun ispao iz kalendara i ona je već pre dva meseca želela da poveže Madrid i Barselonu, 2. i 9. jula. Nakon povuci-potegni pregovora Blanki je rečeno da nije poželjna u Madridu“.

A kako se Blanka do sada pokazala u Madridu 2007. godine: postavila je rekord mitinga sa 205 cm, a godinu nakon skače još centimetar više - 206 cm, i u gradskoj Skupštini prima je gradonačelnik. Nije ovo prvi put da se pojedine „zveezde“ skoka u vis postavljaju na ovaj način, jer je Njemica Arijana Fridrih postavljala identični uslov da bi nastupila u Karsrueu u Nemačkoj protekle zime“.

S druge strane Blanka nikada nije postavljala takve uslove i vrata Zagrebačkog mitinga, Spaladium arene u Splitu, kao bilo kojeg mitinga na svetu, što se nje tiče, otvorena su svim skakačicama koje to svojim rejtingom zasluže“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve