Nova vest
Atletika

Nedelja, 27.06.2010.

21:52

Šarčević ispunio normu za Barselonu

Drugog dana Evropskog ekipnog prventsva u višebojima II lige u Tel Avivu Srbija je dobila još jednog putnika za Šampionat ’starog kontinenta’ u Barseloni.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Atletičar Vojvodine Igor Šarčević koji je put Izraela krenuo sa namerom da ostvari normu u desetoboju za Barselonu, koja iznosi 7725 bodova, je svoj cilj i ispunio.

Šarčević je prvi dan, posle pet disciplina, završio na prvom mestu sa 4.066 bodova, dok je i drugog dana nastavio sa odličnim rezultatima.

Na 110 metara prepone ostvario je vreme od 14.80 sekundi; disk je bacio 42,20m, i skočio 5,10 metara s motkom. U bacanju koplja najbolji hitac mu je bio 57,39 metara, dok je poslednju disciplinu 1.500 metara prešao za četiri minuta i 48 sekundi, a pobedio je sa 7.921 bodom.

Ponosan sam na trenera i sebe jer smo uradili gotovo nemoguću stvar. Predstoji mi sedam dana aktivnog odmora pa onda punom parom do Evropskog prvenstva“, istakao je Šarčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve