Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 31.05.2010.

21:23

Španović: Cilj je Barselona, pa OI

Za četiri dana u Oslu je na programu treći po redu miting Dijamantske lige na kojem će Srbiju predstavljati Ivana Španović u skoku u dalj.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpska atletičarka dobila je pozivnicu za jedan od najvećih atletskih događaja iako joj je ovo tek prva seniorska sezona. Ivana nema prevelika očekivanja ali je zadovoljna pozivom.

"Sam poziv dovoljan je pokazatelj da mi je mesto među najboljima. Ne opterećujem se rezultatima i plasmanom jer najveći izazov treba da budu OI igre 2012. godine", rekla je Španovićeva za B92.

"Ovo je samo navikavanje na sve to novo što dolazi. Nemam prevelika očekivanja, ali ako se sve složi možda skočim i lični rekord (6.71m)", kaže Ivana koja je pre desetak dana na mitingu u južnokorejskom Daeguu zauzela je treće mesto rezultatom 6.37 metara.

Od njenih rezultata zavisiće i eventualna učešća na ostalim mitinzima, ali je njen glavni cilj takmičenje u Barseloni.

"Sve će zavisit od rezultata koje postignem. U suštini nije ni bitno na koliko takmičenja ću učestvovati s obzirom da mi je prva godina. Meni je najbitnije učešće na Prvenstvu Evrope u Barseloni krajem jula. Nastupaću samo na takmičenjima koja mi odgovaraju zbog tog, a posle toga ćemo videti".

Rođena Zrenjaninka trenutno trenira i studira u Novom Sadu

"Uglavnom pred neko veće takmičenje odemo u inostranstvo na desetak dana da bi se odvojili od svakodnevice i posvetili maksimalno takmičenju".

Ivanin cilj je i da izjednači svoj lični rekord iz 2009. godine, ali smatra da ni dosadašnji rezultati nisu razlog za nezadovoljstvo.

"Na polusezoni sam promenila mesto boravišta, trenera i uopšte okolinu tako da sve to utiče na dosadašnji razvoj rezultata. Još nisam ostvarila ono za šta sam spremna ali nema razloga za krizu. Biće sve u redu, zadovoljna sam", zaključila je Ivana Španović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve