Nova vest
Atletika

Sreda, 19.05.2010.

15:20

Daegu: Španović treća, Bolt pobedio

Jamajčanin Usein Bolt postavio je najbolji rezultat godine u trci na 100 metara na mitingu u Daeguu, ostvarivši rezultat od 9,86 sekundi.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Srpska atletičarka Ivana Španović na mitingu u Južnoj Koreji zauzela je treće mesto u skoku u dalj, rezultatom 6,37 metara. U skoku u dalj najbolja je bila Amerikanka Fanmi Džimo, koja je skočila 6,68m, dok je druga bila Južnokorejka Sun Ok Jung, koja je ostvarila rezultat od 6,47m.

Devetanestogodišnja Srpkinja je do treće pozicije na prvom velikom takmičenju u seniorskoj konkurenciji došla u četvrtoj seriji, a u prvoj je zabeležila skok od 6,33 metara.

U trci na 100m, trostruki olimpijski šampion Bolt na startu je nastupio nešto slabije, ali je u završnici trke ubrzao i zauzeo šampionsku poziciju ispred sunarodnika Majkla Frejtera, koji je ostvario vreme od 10 sekundi i 15 stotinki. Treći je bio Amerikanac Majk Rodžers sa vremenom od 10 sekundi i 18 stotinki.

Amerikanka Karmelita Džeter, druga najbrža žena u istoriji, pobednica je trke na 100m, sa impresivnim učinkom od 11 sekundi. Džini Pauel, takođe iz SAD-a, bila je najbolja u konkurenciji 100 metara prepone uz učinak od 12,77 sekundi.

Korejski grad Daegu biće domaćin Svetskog prvenstva u atletici 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve