Nova vest
Atletika

Četvrtak, 22.04.2010.

21:29

Kažnjen zbog preparata za potenciju

Lašon Merit, svetski i olimpijski šampion na 400m, mogao bi da bude suspendovan na dve godine jer je bio pozitivan na steroid DHEA.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Merit je rekao da je koristio preparat za uvećanje potencije, ali da nije znao da on sadrži DHEA. Takođe, Amerikanac je izjavio da prihvati uslovnu suspenziju i da se ne takmiči dok se njegov slučaj ne okonča, a korišćenje tog preparata okarakterisao je kao “budalastu, nezrelu i sebičnu grešku”. Merit je bio pozitivan na DHEA na tri uzastopna testa od oktobra do januara.

“Teško mi je da shvatim da sam bio pozitivan na nedozvoljena sredstva zbog proizvoda koji sam koristio u lične svrhe. Nadam se da će moji sponzori, porodica i prijatelji moći da mi oproste zbog ove budalaste, nezrele i sebične greške. Bilo koja kazna neće moći da nadmaši sramotu i poniženje koje osećam”, naveo je Merit u saopštenju.

U svom saopštenju, Merit je dodao da nije pročitao koje sve sastojke preparat sadrži, a “Tribune” saznaje da je u pitanju proizvod po imenu “ExtenZe”.

Ukoliko ne zatraži saslušanje po ubrzanom postupku, Meritovo prihvatanje uslovne suspenzije značilo bi da ne može da se takmiči u 2010. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

21 h

U fokusu

Vidi sve