Nova vest
Atletika

Četvrtak, 01.04.2010.

13:28

Beogradski maraton 18. aprila

Beogradski maraton, 23. po redu, održaće se u nedelju 18. aprila, najavili su organizatori.

Izvor: Ana K

Autor:Ana K

Default images

Na konferenciji za novinare generalni direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da očekuje veliki broj učesnika i da organizatori pokušavaju da obezbede kvalitetne martonce iz Evrope i sveta, a posebno iz Kenije. Nikolić je rekao da će se ove godine maraton prvi put održati u nedelju, pošto su organizatori izašli u susret gradskim vlastima, koje su zatražile da se zbog rekonstrukcije mosta Gazela trka pomeri.

Pomoćnik u ministarstvu za omladinu i sport Goran Kreclović rekao je da će ministarstvo učiniti sve kako bi maraton u Beogradu bio što bolje organizovan.

"Beogradski maraton svake godine u organizaciji napravi korak napred. To je manifestacija od izuzetnog značaja za Srbiju i svim resursima ćemo pomoći organizaciju prestižnog takmičenja", rekao je Kreclović.

Sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević rekao je da je grad Beograd već počeo pripreme za maraton i da se nada da će ovogodišnja trka biti organizovana na nivou prethodnih, kako bi u svet otišla lepa slika iz glavnog grada Srbije.

Generlani sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković rekao je da će se u sklopu Beogradskog maratona održati i državno prvenstvo u maratonu.

Prijavljivanje za trke u maratonu i polumaratonu i trku zadovoljstva traje na zvaničnom sajtu Beogradskog maratona do 10. aprila, a od 12. do 17. aprila takmičari se mogu prijaviti u centru kod Trga Nikole Pašića.

Ove godine obeležava se 2.500 godina od prvog maratona, a Beograd će obeležiti i 100 godina od prvog maratona - "velike pešačke utakmice", koja je organizovana 2. maja 2010. godine na relaciji Beograd - Obrenovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve