Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 29.03.2010.

15:10

Pauel: "Oboriću Boltov rekord"

Jamajčanin Asafa Pauel izjavio je da je uveren da je u stanju da nadmaši svetski rekord na 100 metara, koji je njegov zemljak Usein Bolt postavio prošle godine.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

U razgovoru za BBC nekadašnji svetski rekorder je priznao da je Bolt na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Berlinu pomerio granice, ali je naglasio da taj njegov rezultat predstavlja izazov za sve sprintere.

"Ukoliko atletičar ne misli da to može da učini, onda mu jedino preostaje da izadje na stazu i trči iza Bolta. Mislim da mogu da oborim svetski rekord i to je razlog što i dalje trčim", kazao je Pauel, čiji lični rekord iznosti devet sekundi i 72 stotinki.

"Bez Bolta ne bismo znali da je 100 metara moguće istrčati za 9,58. Sada svi imamo cilj koji možemo dostići. Ove godine ću imati šansu da oborim rekord, pošto nemam velikih takmičenja na koje se moram fokusirati, tako da rasterećeno mogu da se posvetim tom cilju", kazao je 27-godišnji Pauel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve