Nova vest
Atletika

Četvrtak, 25.03.2010.

19:52

Stefani Graf dopingovana?

Sekretar Austrijske atletske federacije Helmut Baudis zatražio je da se pokrene postupak protiv atletičarke Stefani Graf zbog sumnje da se dopingovala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Mislim da bi sada trebalo pokrenuti postupak protuv Graf", izjavio je Baudis. Graf, koja je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine osvojila srebrnu medalju u trci na 800 metara, nedavno je u jednom intervjuu priznala da je 2003. godine u laboratoriji Humanoplazma u Beču transfuzijom primila krv.

Ranije ovog meseca, predstavnici labioratorije Humanoplazma objavili su da je njihove preparate koristilo nekoliko trenera u periodu od 2003. do 2006. godine kao krvni doping za oko 30 atletičara.

NADA istražuje da li su transfuzijama krvi obavljenim u tom periodu prekršena tadašnja antidoping pravila.

U tom slučaju, pokrenuo bi se postupak i protiv sada tridesetšestogodišnje Graf koja je u karijeri osvojila i tri srebrne medalje na prvenstvima sveta, pre nego što se povukla uoči Olimpijskih igara u Atini 2004. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve