Nova vest
Atletika

Nedelja, 21.03.2010.

14:54

Gena bosonog do pobede u Rimu

Atletičar iz Etiopije Siraj Gena pobedio je u maratonskoj trci koja je održana u Rimu, a kroz cilj je prošao bosonog.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Gena je u poslednjih 500 metara u sprintu nadmašio dvojicu Kenijaca. U poslednji kilometar Gena je ušao kao vodeći, ali su mu za petama bili Benson Barus i Nikson Mačičim. Etopljanin je tada zastao, skunuo patike i bez problema nadsprintao dvojicu rivala.

Pobedio je u vremenu dva sata, osam minuita i 29 sekundi, a pobedu je posvetio svom slavnom sunarodniku Abebeu Bikili, koji je na Olimpijskim igrama u Rimu trijumfovao u maratonu nakon što je čitavu stazu pretrčao bos.

U konkurenciji atletičarki, pobedila je Firehivot Dadi iz Etiopije u vremenu 2:25,28, ispred svojih sunarodnica Kebabuš Hajle i Mare Dibaba, koje su zaostale tri, odnosno deset sekundi.

Bivši vozač Formule 1 Italijan Aleks Zanardi pobedio je u kategoriji hendikepiranih osoba, vozeći bicikl na ručni pogon. Zanardiju su amputirane one noge iznad kolena posle udesa koji je doživeo na stazi 2001. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve