Nova vest
Atletika

Nedelja, 28.02.2010.

10:40

Kolašinac trijumfovao u Sloveniji

Najbolji srpski bacač kugle ove zime, Asmir Kolašinac, pobedio na mitingu u Sloveniji, što je njegov treći trijumf ove sezone.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Kolašinac je na mitingu u Slovenskoj Bistrici pobedio hicem od 20,29 metara čime se našao ispred Slovenca Miroslava Vodovnika, finalistom Olimpijskih Igara 2004. i 2008. godine, kao i Svetskih Prvenstava. Slovenački rekorder je bio drugi sa 19,56 metara. Kolašinac je prethodno trijumfovao u Lincu 4. februara (20,52m) i Atini 17. februara (20,42m).

Kugla kojom ja bacam ima obim 125 centimetara. Nisam želeo da je unosim u avion, rečeno mi je da će ovde biti takvih sprava, ali nažalost nije, već samo 120. Kada sam je u prvom hicu stavio na prste, bez problema sam zabeležio pobedničku daljinu. Međutim, kada sam je prebacio u dlan, kako bih je gurnuo što dalje, ona mi je „bežala“. Padala je na manej daljine pa nisam želeo da maltretiram sudije i rivale, da gubimo vreme merenjem, već sam namerno prestupao“, rekao je 25-godišnji atletičar Crvene zvezde.

Uradili smo što smo planirali. Ovo je treće uzastopno takmičenje na kome je ove zime prebacio 20 metara, što je „A“ norma za Svetsko Prvenstvo u Dohi koje je od 12. do 14. marta i po pravilu dovoljno za finale. Koliko je to ozbiljna daljina pokazuje i činjenica da finalist najvećih takmičenja, Miroslav Vodovnik, koj u karijeri ima bolje hice od mog učenika, čak 20,76m, ove zime nije uspeo da je nadmaši“, rekao je Kolašincev trener Nikola Tomasović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve