Nova vest
Atletika

Nedelja, 10.01.2010.

22:04

Španović zadovoljna 2009. godinom

Reprezentativka Srbije u skoku u dalj Ivana Španović minulog leta se oprostila od juniorske kategorije i sada je fokusirana na seniorsku konurenciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Zadovoljna sam učinkom u 2009. godini, mada je možda moglo i bolje na nekim takmičenjima. Postavila sam državni rekord u skoku u dalj na Evropskom šampionatu i imala odlične nastupe na raznim smotrama. Prelazak među seniore ne bi trebalo da mi predstavlja problem jer sam navikla da se takmičim sa iskusnijima”, izjavila je Ivana za "Večernje novosti".

“Praznike i zimski odmor obeležili su laganiji treninzi, ali uskoro krećem s pojačanim radom, posebno na sprintu i svakako na svojoj disciplini. Na leto me čeka Evropsko ekipno prvenstvo u Beogradu i Evropski šampionat u Barseloni. Moram biti spremna”, dodala je Ivana Španović.

U 2009. Španovićeva je osvojila zlato na Univerzijadi u Beogradu, a zatim i srebro na juniorskom EP u Novom Sadu. Oborila je državni rekord sa 6,71m na stadionu „Karađorđe“, pa je tako sa trona skinula 18 godina staro ostvarenje Tamare Malešev.

“Priznanja prijaju i obavezuju. Zapravo, govore da sve to što radim i u šta toliko mnogo ulažem ima smisla. Takođe, zadovoljna sam zbog saznanja što ipak kompetentni ljudi prate i vrednuju moja ostvarenja. Kada se osvrnem, žao mi je što letos nisam osvojila zlato u Novom Sadu. Želja mi je bila da juniorsku karijeru završim trofejno na tom Evropskom prvenstvu pred mojim navijačima. Smatram da sam bila spremna za rezultat bolji od 6,71, međutim, imala sam pregršt problema čitave sezone i bilo je pitanje hoću li uopšte nastupiti. Zbog svega toga moram da budem zadovoljna učinjenim i da se okrenem novim obavezama”.

Ivana Španović je postavila cilj za ovu godinu – obaranje državnog rekorda i skok duži od 6,80m.

“Znam da neće biti nimalo lako, ali verujem u sebe. Zato se i bavim sportom, da bih videla gde su te granice. Spremna sam za izazove jer umem dobro da treniram i želim da i ubuduće ostvarujem vredne rezultate”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve