Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 12.10.2009.

18:48

U utorak trka u Ćupriji

Ulicama Ćuprije će u utorak biti održana tradicionalna 64. međunarodna trka "Memorijal Aleksandar Petrović".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na trci će učestvovati nekoliko stotina trkača iz Srbije, kao i gosti iz Slovenije. Prema oceni predsednika domaćeg AK Morava Dragana Zdravkovića, favoriti su Nemanja Kojić iz Užica, Milan Pudja iz Indjije, Nenad Radanović iz Novog Pazara i Marko Ristić iz Ćuprije.

"Biće održano 14 trka na trasi dugoj od 100 do 600 metra, a glavna, najatraktivnija trka - mladji i stariji juniori na 2.400 metara predvidjena je za 16,15 časova", izjavio je Zdravković, dodajući da trkače iz Slovenije dovodi Rok Kopitar.

Na trkama u kategoriji pionira, učenika osnovnih i srednjih škola učestovaće takmičari iz Požarevca, Smedereva, Beograda, Paraćina, Jagodine, Ćuprije i drugih mesta, a organizatori ocenjuju da će sutrašnji Memorijal biti jedna od najuglednijih trka ove godine u Srbiji.

Zdravković je naglasio da do kasno sinoć nije se znalo da li će trka uopšte biti održana.

"Lokalna samouprava je jutros iz budžeta izdvojila novac. Ministarstvo sporta, na čijem je program ova trka, nije uplatilo ni dinara, kao ni Atletski savez Srbije, i pretilo je da se ova tradicija u gradu atletike prekine", rekao je Zdravković.

On je podsetio da su prvi atletski klub u Ćupriji osnovali radnici i stručnjaci iz Češke 1911. godine, kada su gradili fabriku šećera, a da je Ćuprija dala više od 60 državnih reprezentativaca.

Krupnim slovima jugoslovenske i srpske atletike ispisana su imena atletičara iz Ćuprije - Vere Nikolić, Dušana Košutića, Vladana Đorđevića, Mirke Petrović, Ljiljane Ssušnjar, Snežane i Dejana Pajkića, Dragana Zdravkovića, kao i vrhunskog stručnjaka u "kraljici sportova", profesora Aleksandra Petrovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve